25 Temmuz 2012 Çarşamba

Az daha dişimizi kaybediyorduk

Dün canımızı sıkan bir olay yaşadık. Emre evde sandalyesini yerde sürterken halıya takıldı ve resmen takla attı. Kucağıma aldığımda ağzı kan içinde ağlıyordu. Dişinin sallandığını hemen gördüm ve elim ayağım o anda kesildi desem yeridir. Alt katta teyzemler oturuyordu, hemen onlara indim çocuğumun dişi gitti diye ağlıyorum. Birçok olayda soğukkanlı olan ben nedense bu olayda Emre'den fazla ağladım. Daha bu yaşta dişsiz kalacak diye acayip moralim bozuldu. Ön diş bu...Yemesini, konuşmasını hep etkileyecek çünkü. Aldım Bandırma diş hastanesine götürdüm. Neyse ki bir tanıdığımız vardı orada da hemen ilgilendi. Aslında durum benim korktuğum kadar vahim değilmiş meğer. O muayene ederken çok da aşırı derecede sallanmadığını gördük. Hemen düşmez dedi, ama yine de diş zarar görmüş ve morarabilir dedi. Apse yaparsa kötü olurmuş. Şimdi mümkün olduğunca yumuşak gıdalarla besleme çalışıyorum. Birşeyi ısırmasına müsade etmiyorum. Biberonla süt de vermeyi kestim. Biraz acısı oluyor zaman zaman. Ne kadar sürer bu şekilde bilmiyorum ama gittiği yere kadar gitsin işte.
Herkes fazla abarttığımı söylüyor. Ne de olsa süt dişi yerine yenisi gelecek ben de biliyorum ama benimkiler dişlerini geç çıkardıkları için muhtemelen yeni dişler geç çıkacak. Mesela Elif 5,5 yaşında ve hala dişi düşmedi. Şimdi düşünüyorum Emre daha 2.5 yaşına bile basmadı. Kaç yıl dişsiz gezecek düşüncesi beni çok üzdü. Bunu ancak yaşaya bilir herhalde diye düşünüyorum.

2 yorum:

selen dedi ki...

Emre'ye çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın diyelim.

Adsız dedi ki...

Gecmiş olsun. Benim kızım da 3 yasında, aynı olayı biz de yasadık. 50 gün ön dişiyle bir şey ısırmasına izin vermedik. Dislerden biri karardı, pedodontistimiz takip etmemiz gerektigini, eger apse yaparsa dişi cekmemiz gerekecegini, dişi cekersek de, geriden gelen dişin yerini kapatmasın diye oraya bir aparat takmamız gerektgini söyledi. on diş degil de baska diş olsaydı, apse yapmasını beklemeden alınması gerekebilirmiş, çünkü apse yaparsa geriden gelecek kalıcı dişin köküne zarar verebilirmiş. Ama ön dişlerde apse yapsa bile, apse yukarı vurmayıp akma yapacagından, kalıcı dişin köküne zarar vermezmiş, o yüzden bekleyelim dedi. Ve o diş, kararmasına ragmen, belli bir süre sonra iyileşti. Sinirler tam hasar görmediği için diş tekrar tutunmus. Ve, gecen gün aynı şekilde dişlerini tekrar vurdu, ödüm koptu! Hafif sızıntı seklinde kanama oldu ama baska bir şey olmadı iyi ki. Dikkat etmek gerekiyor. Umarım sizinkinin dişi de iyileşir.