28 Nisan 2008 Pazartesi

Elif'in 15. Ay Muayenesi


Bugün 15. ay muyenesi için doktora gittik. Kilosu 10 kiloyu biraz geçmiş. Ortalamanın 90 gr. altındaymış ama önemli değilmiş. Boyu da 79 cm. Ortalamanın üzerindeymiş biraz.

Elif artık doktorlardan çok korkuyor. Daha bodisini çıkarmadan ağlamalara başladı. Muayenesini benim kucağımda oldu zaten çünkü kesinlikle zaptedemedik. Suçiçeği aşısını sordum, bizim İstanbul'daki doktorumuz 12.ayda değil de 16.ayda yapacağız demişti. Buradaki doktorumuz buna pek katılmıyordu, 12. ya da 13. ayda olması gerektiğini savunuyor ama o aylarda yapılmadığı takdirde 13 yaşına kadar vakti varmış. Biz de bu ay yaptıralım dedik. Yarın sabahtan aşısını alıp, yaptıracağız. Hem babası da yanında olur belki.

Doktor artık tamamiyle yetişkin beslenmesine geçmeli dedi. 3 ara ve 3 ana öğün. Yemeklerde tam katı gıda vakti de gelmiş. Kendi başına yedirmelere başlayın dedi. Biz zaten ara sıra eline ergonomik sağlı kaçıklardan verip kendisinin yemesi için cesaret vermeye çalışıyorduk, ama açıkçası bu iş gerçekten çok sabır işi olduğu için fazla fırsat veremedik. Bundan sonra daha çok zaman ayırsak iyi olacak. Ama en azından artık bardaktan içmeye alıştı. Gerçi su içerken hala damlatmaz badağını kullanıyorum ama sabah kahvaltısında sütünü ya da çayını bardak ile içebiliyor. Yemek konusuna gelince zaten artık ona özel yemek yapmıyorum, eve ne pişiriyorsam o da yiyor. Tabii onun sevdiği yemekleri yapmaya özen gösteriyorum bir de biraz az tuzlu yapıyorum. Bahaneyle biz de az tuzlu yemeye alıştık valla.

Bugün ikinci kurs başlıyor. Elif ile babaannesi bugün ilk defa akşam yalnz kalacaklar. Babamız da yok. Bugün gün içinde onu hiç emzirmedim, umarım akşam uyurken sorun olmaz. Doktor emzirmeyi keseceksen bunu birden direk keseceksin dedi. Geceleri 1 hafta 10 gün sıkıntı yaşarsın ama sonrasında alışır dedi. Doktorları dinleyince herşey iyi hoş tabii de, iş uygulamaya gelince o kadar basit olmuyor maalesef.

4 yorum:

HULYA dedi ki...

Gamze'ciğim,
Elif'i benim yerime mıncıkla lütfen.Çok şeker maşallah nazar deymesin.Ben sana benzettim biraz bakışlar filan aynı sen.Sütten kesmek biraz zor oluyor bebekleri benimki emzik emiyordu bu yüzden daha kolay oldu benim için.İnşallah sizin için de kolay olur.Sevgiler

Sudamlam dedi ki...

aşı konusu biraz karışık galiba. kimi doktor öyle kimi böyle diyor. mezirmeyi kesme konusunda benim bir gözlemim oldu. eltim kestiği zaman birebir yaşadım. çok zor. kendini psikolojik olarak buna hazırla önce. çocuk çıldırıyo çünkü. feryat figan gece gündüz 2-3 gün ağlamıştı yeğenimiz. ama alıştı sonuçta. inşallah elif yormaz, üzmez seni o konuda.

aybike dedi ki...

Merhabalar;
Biraz gezinti yaptım blogunuzda ve bayıldım Elife.Çok güzel bi aileniz var maşallah .Bu arada Sayfanızda gezinirken Elifin erken doğumgünü kutlamasındaki böreği görünce canım çekti.Bu aralar az yemeye çalışıyorumda ama olmuyo işte:))
Sevgilerrr.Öpüyoruz sizi

İNCİ TANEMİZ dedi ki...

selam masallah allah nazardan esirgesin sitenizi ve paylasımımızı çok begendim bilgileriniz için tesekkürler bizimde 13.aylık bir kızımız var kısmetse pzt günü su çiçegi aşısını vurulacak emzirmeyi bırakma konusuna gelince insallah senin ve yavrunun açısından kolay olur bizde hala emisiyoruz ve çok düşkünüz bakalım bizim ayrılmamız nasıl olacak elifinizle saglıgınız huzurunuz daim olsun :))