6 Aralık 2007 Perşembe

Elif Yürüyor


Dünü saymazsak eğer bugün itibariyle Elif yürümeye başladı diyebiliriz sanırım. Tabii yürüyor deyince öyle koşup oynadığını düşünmeyin. Bugün neredeyse 10 adım atarak bana doğru geldi mesela. Bu durum onu da çok keyiflendirdi. Tekrar tekrar yapmaktan hiç sıkılmadı.


Yalnız şunu anladım ki yürümek gerçekten çok zor bir işmiş. Elif ağustos ayından beri emekliyor, eylülden beri de sıralıyordu. Biz de zannettik ki arkasından hemen yürüyüverecek. Ama iş bizim zannettiğimiz kadar basit değilmiş. Belki de araya diş çıkarma süreci girdi diye uzamış da olabilir tabii, çünkü duyduğum kadarıyla çocuklar bir süreç içerisindeyken diğer başka süreçlerde yavaşlama görülebilirmiş. Artık bilemiyorum.


Geçenlerde10.ay muayenesi için doktora gittik. Kilosu yine ortalamanın altında kaldı maalesef. Aslına bakarsanız iştahı fena değildi, ama yine de 2 ayda 470 gr. alması oldukça düşündürücü. Gerçi doktor çok önemli bulmadı. Gelişiminin iyi olduğunu söyledi. Diş çıkarma sürecinde çok ishal olmuştu, belki de o dönemde biraz kilo kaybı olmuş olabilir. Velhasıl kızımız şuan 8.360.


Sonunda beklenen gün geldi ve yarın yola çıkıyoruz. Şimdiden valiz hazırlıklarına başladım. Darmadağınık bir haldeyim. Bir yandan ortada valizler, bir yandan kurumaya çalışan çamaşırlar, bir yandan yıkanan çamaşırlar. Bir yanda da Elif. Artık siz düşünün halimi.


Bundan sonra yazılarıma İstanbul'da devam edeceğim. Çok şükür ki annemler sonunda bilgisayar aldılar, ama internet bağlantısı kurulamamış bir türlü. Umarım önemli bir sorun değildir ve en kısa sürede çözülür.

4 yorum:

Angelita Tenorio dedi ki...

very cute beautiful baby, and very pretty mother!

it is indeed a happiness watching your child grow!

wishing good health for your baby!

Adsız dedi ki...

En tatlı ve en dikkat isteyen zamanları bence... Ayaktayken düşüp sağa sola, sehpa, kapı vs. çarpma olasılıkları yüksek oluyor. Sürekli gözönde bulundurup, takip etmek gerekiyor. Kucaktayken işler çok daha kolay, hareket kabiliyeti arttıkça kontrol zorlaşıyor. Ama harika bir duygu, küçük bir insan ayağa kalkıp ortalıkta dolanmaya başlıyor. Mutlu, sağlıklı ve güzel günler dilerim.

Ümit Kurt dedi ki...

Allah nazardan korusun, çok şirin görünüyo Elif :)) Benim de ikiz yeğenlerim var. Ecrin ve Ecem, onlar da yedi aylıklar henüz ;)

Adsız dedi ki...

Sevgili Gamze ve Murat,

Elif'in sanal alemdeki yolculugundan bugun haberdar olduk, ne iyi etmissiniz bu blogu acmakla. Biz de Elif'i buradan izleyebiliriz artik.
Sevgilerimizle...

DALGICLAR