8 Ekim 2010 Cuma

Havalar Soğudu, Hastalıklar Başladı


Birkaç güne kalmaz emekleyecek herhalde. Bir süredir zaten sürünerek istediği yere ulaşabiliyordu. İki gündür de poposunu kaldırıp dizlerinin üzerinde durabiliyor ancak henüz ileriye gidemiyor. Elif 6.5 aylıktı emeklediğinde, Emre de herhalde 7.5 aylığı bulmayacak. Buarada birkaç gündür uyandığında onu yatağında parmaklığına tutunmuş ve dizlerinin üzerinde dururken görüyorum. Bu güzel olduğu kadar da biraz ürkütücü. Çünkü yatağını sallayıp duruyor sanki dengesini kaybedecek de düşecekmiş gibi geliyor. Artık parmaklıklarını yukarıya kaldırsam iyi olacak.

Ek gıda maceramız öğlenleri ve akşamları biraz sorunlu gidiyor. Sebze çorbasını hiç sevmiyor. Nane de koydum ama yok. Ne kadar uğraşsam da yine de bitiremyoruz tabağımızı. Yediklerimiz de artık ne uğraşlarla. Akşam verdiğim sütlü pirinçli veya yulaflı buğdaylı mamalar da aynen öyle. Neyse ki meyveleri ve yoğurdunu çok güzel yiyiyor.

Burada hava çok soğudu. Bir de rüzgar..Bandırma zaten rüzgarlıdır bizim bulunduğumuz yer ise uçuyor sanki. Elif geçen haftadan beri antibiyotik kullanıyor zaten nezle, öksürük, ateş...Ondan bana da geçti, bende de birkaç gündür öksürük var. özellikle sabahları öyle fena oluyor ki..Sanki akşam karda yatmışım gibi. Bol sıvı tüketmeye çalışıyorum. Ihlamur çayları, ballı zencefil falan. Emre'yi kucağıma aldığım zamanlarda hep maske takıyorum. Onu korumam gerek ama o da dün nezle olmuş. Gecemiz sıkıntılı geçti biraz. Bronşiolite çevirecek diye çok krkuyorum. Çünkü bütün doktorlar gribal enfeksiyon sonrası bronşiolitin tekrarlaması büyük olasılık diye söylediler.

Bandırma'ya gelmeden önce burada çocukların hep hasta olduklarını duymuştum. Doğruymuş gerçekten. Diyarbakırdayken Elif hiç hasta olmazdı. Buraya geldiğimizden beri kaç kere ateşi çıktı, geçen kış sürekli öksürdü. Bir de bu sene kreş var. Artık durum ne olacak göreceğiz. Neyse ki birkaç gündür sabahları Elif'i kreşe babamız götürüyor da ben ve Emre çıkmak zorunda kalmıyoruz bu rüzgarda. Ama bütün kış nasıl olacak bilmiyorum, bir çare bulmalıyım. Karşı komşuma mı bıraksam acaba? Ama bir değil iki değil... Sürekli de olmaz ki...




4 yorum:

öznur-ata dedi ki...

ah canım benim..çok çok geçmişler olsun hepinize..ekgıdayı fazla büyütme kafanda zamanla alışır hepsine..zaten kilosu falan yerindeyse üzülme..aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum..gerçi sen de kızoşta yaşamışsındır..önce kendine iyi bak..sonra da tatlişkolara :))sevgiler

gutguturuna dedi ki...

geçmişler olsun..

Defne dedi ki...

Dün gece Duru uyuduğunda uğradım bloguna. Bu iki şeker de pek iyi geldiler bana. Hastalıklardan biran önce kurtulmanızı diliyorum. En alttaki fotoğrafta öyle güzeller ki, mutlu çocuklar oldukları kesinlikle yansıyor. Hep böyle olsunlar ve hep sağlıklı.
Sevgiler.

decute dedi ki...

2 yaşında olan kızımız Defne'ye ne yaptısak çorap giydiremedik, sürekli olarak evin içinde halının veya parkelerin üzerinde yürüyor.
Biz çorap giydiriyoruz o hemen çıkartıyordu
Bir akrabımızdan gördüğümüz decute marka deri patiklerden aldık şimdi bütün gün ayağında çıkartmıyor.Ayaklarıda sıcacık.
Geçenlerde makinada yıkadım yinede bozulmadı.Herkese tavsiye ediyorum

Sevim Mercan
İstanbul