25 Mart 2010 Perşembe

Tek Çocuk da Neymiş... Esas Marifet İki Çocuk Annesi Olmakmış


Zor geçiyor günler. Gece uykusuzluklarından bahsetmiyorum. Elif'in kardeşini bu kadar kıskanacağını hiç düşünmemiştim doğrusu. Zaman zaman yumuşak bir şekilde sevse de, genel olarak ya çok sertçe öpüyor, ya ellerini sıkıyor vs... Dün yanıbaşımızda olmasına rağmen Emre ani bir çığlık attı, Elif'e ne yaptığını sordum. Canım benim o da o kadar küçük ki, ne yaptığını hemen gösterdi. Meğer çocuğun elini ısırmış. Diş izleri bile belliydi valla. Hangi birine üzüleceğimi şaşırıyorum. Emre'yi uyutup Elif'le vakit geçirmek istiyorum ama Elif onun uyumasına müsade etmiyor ki... Bu sefer kızıyorum ona, sonra pişman oluyorum. Zaten günlerim hep pişmanlıklar ve çelişkilerle geçiyor.


Dün babaannesi Elif'i aldı, geceyi orada geçirdi. Evde inanılmaz bir sessizlik ve huzur vardı. Ben dinlenmeye çalıştım ama ne mümkün.. Gerek Emre'nin gaz sancızı gerekse de kafamdaki "Elif'i ihmal mi ediyorum acaba" "dengeleri sağlayamıyorum mu" düşüncesi beni o kadar yordu ki.... Ondan uzak kalmaya ihtiyacım olduğunu biliyorum ama onu bir yerlere yollayınca da huzursuzluk yaşıyorum. Yokluğunda onu çok da özlüyorum.
Dün gece keyifsiz rüyalar gördüm hep. Gecenin bir vakti kapkaranlık suya girmiş yüzüyorum. Ayağımda da biri kısa biri uzun paletler var. Nasıl yüzeceğim ben bunlarla diye düşünüyorum. Karanlık su beni çok ürkütüyor. Hızlı hızlı bir yerlere varmak için yüzüyorum. Sonunu getiremedim maalsef, ya da hatırlamıyorum.
Günün birinde herşey yoluna girecek değil mi? Ben daha sabırlı ve dayanıklı olacağım, Elif kardeşine alışacak, hayatımızı ona göre bir düzene sokacağız değil mi???? Sanki evime dönsem herşey sihirli değnekle değişecekmiş gibi geliyor. Var mı böyle bir sihirli değnek gerçekten???

13 yorum:

nohut oda dedi ki...

allah kolaylık versin..başlığa katılıyorum gercekten zor olmalı..
elifin yasadığı doğal bir duygu ama bunu törpülememek lazım..
bebek için elıfe hıç kızmayın

kalbim egede kaldı dedi ki...

işiniz zor ama güzel ne güzel iki yavrunuz var Allah bağışlasın o yüzden isyan etmeyin ben 4 aylık bebeğimi kaybettim keşke doğsaydıda
hiçbir gece uyumasaydım önemli olan onların ve sizin sağlınız herşey geçer güçlü ve sabırlı olun yeter

lena ile başbaşa... dedi ki...

olmaz demeyin gerçekten kıskanılıyor ablamdan biliyorum evet zor allah kolaylık versin

Unknown dedi ki...

Canım allah kolaylık versin,gerçekten çok zor.İkinci çocuğu düşünen ben acayip tırstım hani :(((

Ece C dedi ki...

sihirli değnek olmasa da zaman var; her şey yoluna girecek zamanla canım..

Adsız dedi ki...

Merhaba, tesadüfen rastladim buraya... benimde iki cocugum var, iki kiz, aralarinda ise sadece 15 ay... ve ben yurtdisinda, yapayalniz, esi yogun calisan bir anne olarak onlara bakmaya calisiyorum. önce beterin beter var haline sükret dostum demek istedim :) en azindan bir kac akrabaniz yakinlarinizda, cok zor durumda el uzatirlar...

sonra seni üzmek istemem ama ilk yillar zor geciyor, hele kücükte ek gidaya baslayinca, ona ayri yemek, ötekine ayri, ona yedirmeye calis, buna yedir.. sonra kücük hareketleniyor, büyügün oyuncaklarini sahibleniyor, büyük delleniyor, cünkü onlar hep onundu, ne zamandan beri ikisininin oldu? diye diye yazsam bu yazi bitmez...

ama bir on sene sonrasini düsün, bide yirmi sene? kizin 23 oglu 20 yasinda, varmi ötesi?

Sabrin sonu selamettir arkadasim, tavsiyelerim:

- evi salla, alsin basini gitsin, evim daginik diye üzülme, ev toplanir ama onlar hic bu kadar kücük olmayacaklar
- biri uyurken digeri ile ilgilenmeye calis
- korkma, kendini disari at, ikisiyle birlikte, kendine güvenin gelecek
-kiskanacak, asil sorun kiskanmazsa, demekki sizi sevmiyorki kiskanmiyor, zarar vermesini engelleyin onun haricinde istedigini yapsin
-varsa bunu yapacak yakinlariniz büyügü disari cikarip gezdirip tozdurup enerjisini atsinlar
-bu hatayi bende bile bile cok yapiyorum ama kardesin uyurken gürültü yapma dedikce inadina yapiyorlar, ufaklar ablalarin seslerine karsi bagisiklik kazanmak zorundalar:)
- sizi ziyarete gelenler, gittiginiz ortamda, kizinizin cok sevidgi insanlar önce kücüge ilgi gösterdiginde cok yaralaniyorlar, dikkat
- kardesler ablalarina hayran oluyor:)

nil

ozlemhan dedi ki...

Ay korkutunuz beni şimdi bende araları3 yaş olsun istiyorum ikinci bebeğimle Allah yardımcın olsun canım benim

... dedi ki...

allah bağışlasın ikisi de çok tatlı.
elif için psikolojik destek almalısınız.
ben de kızımı okula başlattığımda almaya başladım. okulun psikoloğu var. bizi çok rahatlattı inanın. meğer ne hatalar yapıyoruz farketmeden. hele size şimdi herkesten çok lazım bu.
kolay gelsin
sevgiler

Sena çeyiz dedi ki...

kıskanılmazmı canım tahtı sallanıyor prensesin :) Benimkilerin arasında 6 yaş kadar var, off neler yaşadık neler. Allah kolaylıklar versin :)

Unknown dedi ki...

Merhaba, Allah bagislasin insan bakmaya doyamiyor harikalar ikisi de. Hamilelik ve dogum sonrasi zaten basli basina insanin kimyasini, düzenini, ruh halini etkiliyor bunun üzerine artan sorumluluklar da eklenince insan illaki cok zorlanip bunaliyordur. Benim cocugum yok maalesef ama cok iyi anliyorum seni, bu yasadiklarin sana cok güzel seyler katacak, hayatini daha da zenginlestirecek buna eminim. Biraz sabir, biraz destek, biraz da zaman...

Adsız dedi ki...

YARIŞMA BAŞLADI!

Eskileri Yenileyelim,Artıkları Değerlendirelim
herkez yarışmamıza davetlidir.

ayrıntılı bilgi için:

http://beyazsepetim.blogspot.com/

Esin dedi ki...

Okurken gelecek günlerim gözümde canlandı birden.Biz bunu iki çocuğumunda erkek olmasından dolayı çok daha sıkıntılı geçiricez sanırım.
Ömer yaşı itibariyle beni babasıyla bile paylaşmazken, küçük olduğu için daha çok ilgileneceğimiz ,evde ondan daha popüler olan bir bebek gelince ne yapacak bilmiyorum.
Şimdilik yapabildiğim bu konu ile ilgili kaynak aramak ve bol bol okumak.
Umarım sende bende kazasız belasız çocuklrımızı büyütürüz...

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Çok tatlılar maşaallah. Allah kolaylık versin. Çocuk büyütmek zor ama bir o kadar da muhteşem. Allah analı babalı büyütsün. Sevgiler.