26 Ocak 2008 Cumartesi

Bebeğiniz Yumurta Yemiyor mu?

Elif yumurtayı şuana kadar sevmedi. Sabah kahvaltılarında bazen yediği oldu ama çok nadir. Dün Gülbin ablamızdan bazı tarifler aldım. Onun oğlu Can da yumurta yemeyenlerden. Ama verdiği tarifleri çok güzel yiyiyormuş. Tarifler çok basit.
Kıymalı Yumurta:
Bebeğiniz için özel çektirdiğiniz yağsız kıymayı azıcık yağ ve soğanla kavurun. Ayrı bir kapta kırıp çırptığınız yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Çok lezzetli oluyor. İsterseniz yumurtayı omlet gibi yapıp, kavurduğunuz kıymayı içine de koyabilirsiniz. Hangisi kolay gelirse.
Un Çorbası:
1 silme çorba kaşığı unu yapışmayan bir tencerede biraz döndürün, un kokusu gitsin ama yanmasın. Üzerine 1 bardak tavuk suyu ekleyin biraz karıştırın. Bir yumurtaya ayrı bir kapta limon ilave edin. Çorbaya ekleyin ve birazcık kaynatın yeter.
Umarım faydalı olur. Afiyet olsun.

1 yorum:

Sudamlam dedi ki...

merhaba...tesadüfen rastladım size ve elife..çok tatlı elif maaşallah..yumurta için bir şey daha deneyebilirsiniz bir blogda rastlamıştım...haşlanmış yumurtayı ikiye kesiyorsunuz zeytinden oyuk açarak göz havuçtan kulak dil peynirinden kuyruk yapıyorsunuz. sevimli bir fare oluveriyor tabakta..oyun gibi görüp yer belki?? sevgiler...