30 Ocak 2008 Çarşamba

Elif ve Kuzeni Kaan


Bugün akşamüstü ablamlara gittik. Ablam ve eşi Alp iş çıkışında geldiler tabii. Elif ile Kaan öyle güzel oynadılar ki...Kaan artık ciddi ciddi ağabey olmuş. Elif de onun peşinde. Çok komiktiler. Bizi fazla yormadan güzel güzel oynadılar. Ama Elif yalnız başınayken böyle rahat olmuyor. İlla ki yanında beni istiyor, mızmızlanıyor. Halbuki bugün beni hiç aramadı bile. Demek ki arkadaş ihtiyacı başlamış bile :)



Akşam yemeğinde Elif'e ilk defa Milupa'nın muhallebisinden yedirdim. Elif böyle hazır mamalardan hiç yemiyordu. Neyse ki son zamanlarda bazı şeyleri yer oldu. Özellikle kavanozdaki meyvelerden yemesi beni çok rahatlattı. Dışarı çıktığımız zamanlarda rahat ediyorum. Muhallebilere başlaması da kilo alması açısından iyi olacak inşallah. Çünkü Elif evde yaptığım muhallebiyi bile yemiyordu.


Buarada önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum. Çocuklarınıza kesinlikle meyveli yoğurtlardan yedirmeyin. Ne marka olursa olsun. İyi bir üniversite hastanesinin başhekiminin bu yoğurtalara çok fazla sentetik madde karıştırdıklarını söylediğini duydum. Bu sentetik maddeler öyle zararlıymış ki etkisi 5 sene gibi bir süre zarfında çıkıyormuş. Çocukların direk sinir sistemini etkiliyormuş, içe kapanıklığa falan yol açıyormuş. Çocuk hastalıkları servisinde bu rahatsızlıklardan yatan çok fazla sayıda çocuk varmış. Ben hiçbir şekilde hazır meyveli yoğurtlardan yedirmiyorum. Mümkün olduğunca tanıştırmamaya çalışacağım. Sizler de çocuklarınızın sağlığı için doğal yollardan şaşmayın. Yoğurdun içine meyve ya da reçel koyabilirsiniz. Elif şimdilik sade yoğurdu çok güzel yediği ben birşey katmıyorum.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Neler öğreniyorum sayende canım. Elif'e de kuzenine de maşallah canım.

Adsız dedi ki...

Süperler :) (Mert)

KEO dedi ki...

merhaba, yeni buldum sizi, elifcik maşallah bizim kızın baya bi ablası yani:))sade yoğurt dediğiniz hazır mı evde mi yapıyorsunuz?ben de yeni başlayacağım da,merak ettim..bir de fotoğraftaki oyun halısına gözüm takıldı ben türkiyedeki internet mağazalarında bulamadım,acaba var da ben mi göremedim, yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum acaba siz TR den mi aldınız?teşekkürler

Adsız dedi ki...

gıda mühendisiyim

yoğurt yapılan bir fabrikada çalışıyorum

yoğurtlara sentetik hiçbir şey katmıyorum :)

Acqua dedi ki...

meyveli yoğurt konusunda duyduğum kaynağın sağlam olduğunu düşünüyorum. kızıma meyveli yoğurt yedirmemeye devam edeceğim. yedirirsem de kendim doğal meyve koyarım. en iyisi en doğalı değil midir?

Acqua dedi ki...

sevgili KEO,
resimde gördüğün oyun halısı yeğenimin. bildiğim kadarıyla Joker mağazasından almışlardı. yani öyle yurtdışından falan gelmedi onu biliyorum. onun daha küçük ebatlı olanları da var.

KEO dedi ki...

çok teşekkürler, artık kızım elif ablasını takipte haberiniz olsunn:))sevgiler