12 Mayıs 2008 Pazartesi

Babamız Geldi


Elif'in perşembe günü 38.5'a çıkan ateşi uzun uğraşlar sonunda dün gece düştü. Havaların ani soğumasından kayaklandığını düşünüyoruz. 2 gün 6 saat arayla Calpol (doktorlar verebileceğimizi söylüyorlar) verdik ama ateş düşmeyince cumartesi günü doktora gittik. Boğazında biraz kızarıklık varmış. 6 saat arayla Peditus, eğer ateş düşmezse Peditus'dan 2 saat sonra Pedifen vermemizi söyledi. Yine düşmediği takdirde de antibiyotiye başlayacaktık ama neyse ki düşürmeyi başardık. Gerçi ateşi 38'lerde gezerken keyfi pek yerindeydi. Sadece gecelerimiz biraz zor geçti ve gündüz kesmeyi başardığımız emzirme olayı maalesef ki yeniden başladı. Özellikle de bugün ateşimiz falan düştüğü halde çok huysuzdu, sürekli aranıyordu. Ben de ısrarla dikkatini başka şeylere yönelterek unutturmaya çalıştım. Neyse ki ben kurstayken sorun yaşamadan uyuyabilmiş.


Buarada cumartesi gecesi ani bir sürprizle babamız çıkıp geldi. Çok mutlu olduk. Elif'in böyle ateşinin düşmemesinden dolayı babamız da yok diye biraz endişeliydim. Burada acil durumlarda nereye götürmemiz gerektiğini pek bilemiyorum. Açıkcası güvendiğim hiçbir sağık kurumu yok. O nedenle babamızın gelmesi beni acayip rahatlattı. Hem de benim için çok hoş bir anneler günü hediyesi oldu.

6 yorum:

Sudamlam dedi ki...

çok geçmiş olsun :(( ve gözünüz aydın :)

annecik dedi ki...

elif ciğe çok geçmiş olsun babanız gelmiş gözünüz aydın

Adsız dedi ki...

Elif'e de,size de çok geçmiş olsun..Güvenli bir sağlık kurumu bulmanın zorluğunu ben de bilirim..2 sene Şırnak'ta yaşadık ve o süre zarfında acil sağlık problemleri ile karşılaşmamak için dualar ettim.

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun. İnsanın çok da aşina olmadığı bir yerde çocuğunun hastalanmasından daha kötü birşey olamaz herhalde. Neyse ki babanız gelmiş, hem moral hem destek kaynağı olmuş.
Bu arada her ne kadar,tüm blog arkadaşlarım benim doktorumu radikal bulsalar da, bizim doktorun "ateş ile ilgili" yazdığı bir yazının linkini paylaşmak isterim.
http://www.anneoluncaanladim.com/yazi.asp?id=279

http://www.anneoluncaanladim.com/yazi.asp?id=452

Ama dediğim gibi genelde herkes benim doktoru radikal bulur ve tabii ki de her annenin doğrusu kendinedir :)
Sevgiler....

aybike dedi ki...

çok geçmiş olsun.Ben ateşten çok korkuyorum.Eşiniz gelmiş gözünüz aydın.Erencik ve ben öpüyoruz sizi.
sevgilerr..

siyap dedi ki...

blogları dolaşırken size de uğradım.maşallah kızınız çok tatlı...

diyarbakır'daymışsınız sanırım.biz de sivas'tayız (ah şu tayinler)şubat ayında atamam diyarbakır eğil'e olmuştu.bebeğimiz daha 4 aylık olduğu için oralarda yapamazsınız hastane bile yok demişlerdi ve bende başlamadım.biraz üzülmüştüm aslında ama bir yandan da iyi oldu kızımla ilgilenebiliyorum onun her anında yanındayım şimdi.

sevgileeer...