14 Ekim 2011 Cuma

Neler Okuyoruz?

Kitap okuma alışkanlığını çok küçükken kazandırmıştık Elif’e. Daha 18 aylıkken onu kitap okuyarak uyutmaya başlamıştım. Yanımda uslu uslu durur, beni dinlerdi. Sonrasında da ilgisini hiç kaybetmedi. Hatta bir ara o kadar kaptırmıştı ki, bazı kitaplarını baştan sona stır satırına anlatırdı, tek bir kelimeyi bile atlamadan. Hala kitaba karşı ilgisi hiç değişmedi. Her akşam yatmadan önce muhakkak en az bir tane hikaye okuyoruz. Bazen kendi başınayken kitabını açıyor ve kendi kendine anlatıyor. En çok okumaktan zevk aldığı kitap yakın bir arkadaşımın hediye ettiği Bale Düşleri. Bir bale gösterisine nasıl hazırlanıldığını anlatan kitabın yarısı da bale masalları. Ama masallar oldukça uzun. Akşamları okurken zor dayanıyorum.


Cemile’nin hikaye kitapları eminim birçoğunuzun kitaplığında mevcuttur. Bizim de öyle. Cemile’nin Sandığı da birden fazla hikayenin bir arada olduğu, içinde hikaye ile ilgili soruların ve etkinliklerin olduğu ciltli bir başka kitap.

Bana Bir Masal Anlat bilinen neredeyse tüm masalları içeren bir kitap. Masalları kısa tutmuşlar, akşamları seçip 2-3 masal okuyoruz.


Pıtırcık’ı babası yakın zamanda aldı Elif’e. Aslında tam bir hikaye kitabı. İçinde öyle ilgi çekici resim yok. Ama çocukları hiç de sıkmayacak dilden yazılmış kısa hikayeler mevcut


Emre ise daha çok hayvanlara ve nesnelere yönelik kitaplarla ilgileniyor. Ama onu henüz kitapla uyutma safhasına gelemedik. Kitap okurken sakin durmak konusunda biraz zorlanacak gibi.

Bu orman hayvanları kitabını zamanında Elif’e almıştık. İçinde bir sürü hayvan çeşidi mevcut ve renkli sayfalarıyla çok eğlenceli kalın ve ciltli bir kitap.

İlk Adımlar Dizisi 12-18 aydan başlayıp 24-36 aya kadar giden 3 seriden oluşuyor. Nesnelerin bazılarının resimlerini pek beğenmiyorum. Ama yine de öğretici.


Bu kitabı da yaz sonunda almıştım. Nesneleri konularına göre gruplayıp öğreten bir başka kitap.





3 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çocukların sağlıklı gelişimleri için yaşlarına uygun kitaplar çok önemli. Paylaşımın çok faydalı olmuş pek çok anne babaya yardımcı olacaktır. Sevgiler.

Filiz dedi ki...

merhaba,kitap sevgisini çocuklarınıza erken yaşta aşılamaya çalışmanız ne kadar güzel.biz de eşimle kitap okumaya çok düşkünüz,inşallah birkaçgün içinde doğacak kızımıza da kitapları sevdirebiliriz..kitap seçimlerinizden faydalanacağım mutlaka..sevgiler..
bana da beklerim..

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı edindirmek de görevlerimizden biri olmalı.Onların gelişimleri,akıl ve ruh sağlıkları için.
Yaşlara göre kitap önerileriniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
7 Aylık torunum için,sizi izlemeye devam edicem.
Sevgilerimle...