9 Kasım 2008 Pazar

Muzlu Puding


Elif'e hazır gıdalar yedirmediğimden daha önce bahsetmiştim. O nedenle pudingin nasıl yapıldığını araştırdım ve evde ona kendim hazırladım. Aslına bakarsanız o kadar da zor birşey değilmiş, hatta malzemeleriniz tam olduktan sonra hazır puding yapımından hiç de farklı değil. İşte çocuklarınıza akşamüstüleri yedirebileceğiniz sağlıklı bir tatlı.

Malzemeler:
1 lt. süt
3-4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet muz

Tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamasına yakın muzları dilimleyin ve pişmekte olan pudinge ekleyin, blenderdan geçirin. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve kaselere doldurun.
İçine muz yerine başka meyveler de koyabilirsiniz. Ama önemli olan meyvesini koyduktan sonra fazla pişirmemek, bu sayede meyvenin vitamini kaçmayacak ve daha sağlıklı olacaktır.
Not: Fotoğraftaki pudingin neden koyu renkte olduğunu soruyorsanız eğer, nedeni çok az çikolata eklemem.

1 yorum:

Anonim dedi ki...

hmmmm cok lezzetli:) Afiyet olsun prensesime;o)(Talar)
Ellerin saglik annesi...