15 Ekim 2007 Pazartesi

Bugün Ne Pişirsem?

Artık yavaş yavaş tarhana çorbası dışında birşeyler de yemeye başladı. Ama hala zor beğenen bir bebek. Şimdi dertlerimden biri Elif'e ne pişirsem acaba? Ne zor şeymiş bu yemek işi. Karşı komşumdan bebekler için yemek tarifleri diye bir kitap aldım, orada güzel şeyler var gibi ama Elif ne düşünür bilemiyorum tabii. Deneye deneye göreceğiz bakalım.


Doktorun dediğine göre hareket edip, onu kendi yemesi için teşvik ediyoruz. Gerçi teşvik etmemize gerek kalmıyor zaten, hanfendi neredeyse benden hiç yememeye başladı, illa ki kendi yesin istiyor. Köfte, et, ekmek gibi şeyleri rahatlıkla yiyebiliyor. Ama ya çorbalar ya yoğurtlar işte onlar oldukça zor oluyor. Her lokmaya el atıyor kerata :) Tabii sonrasındaki temizliği ne siz sorun ne ben söyleyeyim.


Yürümeye başladı mı ya da dişi çıktı mı diye merak edenler için henüz yürümüyor, sıralamaya devam ve hala tek bir dişi bile çıkmadı. Doktor dişi için ikinizden birinde geç çıkarma hikayesi varsa olabilir dedi. Normalmiş yani. Hatta ben 1.5 yaşında diş çıkaran çocuk bile duydum. Umarım o kadar geçe kalmaz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba;
Bence annesi Elif'den çok da şikayet etme baksana yemesi zor şeyleri rahatlıkla yiyebiliyormuş hem de kendi kendine:)zor beğenen bebek ne ben iyi bilirim.Benim oğluş her yemeğe nazlanıyor 2 yaşında oldu ama hala naz:)

Adsız dedi ki...

BENİM ÇOCUĞUM BİTANE HİÇ BOŞ YERE AĞLAMAZ HER YEMEĞİ YER UYKU SAATİNDE UYUR ADI İSE ARDA 2,5 YAŞINDA

Adsız dedi ki...

ÇOCUĞUMU ÇOK SEVİYORUM ADI AYÇANUR O BENİM AŞKIM YAAAAA

Adsız dedi ki...

benım kızım 13 aylık senı cok ıyı anlıyorum bız 6 aydan sora ek besınlere gectık hıc zorlanmadım bebegımde yavas yavas corbalar meyvalar doktorumuzun tavsıyelırıne gore sımdı herseyı yıyo hıc zorluk cekmeden.yagmur bebek agzının tadını bılıyo ama.

sinem26 dedi ki...

benim oğlum henüz üç aylık ek gıdaya geçmedik ama hem merak hemde korkuyla bekliyorum umarım hiç zorlanmadan yedirebilirim alperime