28 Nisan 2007 Cumartesi

Elif Artık Çok Yaramaz


Merhaba,


Uzun zamandır bloğumu yenileyemedim çünkü Elif kızımız artık hiç de eskisi gibi uslu bir kız değil. En keyifli zamanı sabahları. Uyandığında gülücükler saçıyor, onunla çok hoş vakit geçiriyoruz. Ama öğleden sonraları bir azıyor vay halime. Gündüzleri uykusu çok kısa olduğu için ve sadece kucağımda uyuduğu için o uyurken hiçbir iş yapamıyorum. Uyanık olduğunda da yanından ayrıldığım an kıyamet kpuyor. Ne olacak bu durum bilmiyorum. Bazen ağlatmaya çalışıyorum, hemen yanına gitmiyorum; ama canım benim öyle içli içli ağlıyor ki onu öylece bırakmaya içim elvermiyor. Yani anlayacağınız Elifle bir gün nasıl başlıyor ve nasıl bitiyor anlamıyorum. Gece 23:30 ya da 24:00 olduğunda acayip rahatlıyorum.


Bugün yavaş yavaş ellerini kullanmaya başladı. Uzun süredir zaten ellerini keşfetmişti ve sürekli ağzına sokuyordu. Bugün eline verdiğimiz oyuncakları kavrayıp tuttuğu oldu. Hatta tutup ağzına bile götürdü. Bu bizi çok sevindirdi. Bu sayede belki kendi kendini oyalayabileceği için belki sürekli yanında durmak zorunda kalmayız.


Buarada kafasında konak oluştu. Bilmeyenler için, konak bebeklerin başında, yüzünde vs. yerlerinde oluşan, pul pul görünümünde, kepek gibi birşey. Çaresi zeytinyağı ya da bebeyağı sürüp bekletmek ve iyice taradıktan sonra yıkamak. Biz de öyle yaptık, şimdilik azaldı gibi ama tekrarlayabilirmiş. Ayrıca doktorun dediğine göre başında konak olan bebekler ileride kepekleri bireyler olurlarmış :)))


Anne sütüne devam ediyoruz. Sütümün kesilmemesi için bol bol sütlü tatlılar, tahin helvaları, bulgur pilavları, soğan vs. yiyip duruyorum. Allah sonumu hayır etsin ne diyeyim :))

8 yorum:

Adsız dedi ki...

hakikaten büyümüş çok tatlı olmuş gittikçe sana benziyor murat duymasın,

muzaffer

Sezenb dedi ki...

pamukcuk da olmustu, gecti degil mi artik canim?

Arman Memil dedi ki...

Gamzecim maşallah elifimiz pek tatlı pek güzel olmuş. keşke yanımızda olsada arada bir gelip mıncıklayabilsek. Valla çok sevesim geldi.Allah sağlık Afiyet versin

Adsız dedi ki...

pamukcuk olmamisti sezencim, sadece elleri sürekli kapalı olduğu için pamuk üretiyordu. Şimdi elleri eskisi gibi sımsıkı kapalı olmadığı için o kadar çok olmuyor.

Merkal dedi ki...

Muzaffer slm :) Sana Murat ın çocukluk resimlerini yollayayim bakalim o zaman kime benzeteceksin.

Hem anneden hem babadan almış bence. Gözler, ağız, yanak Gamze, genel görünüş, yuvarlak, tombik hatlar Murat.

Sevgiler,
Mert

Adsız dedi ki...

sen merte bakma muzaffer, erkek tarafı o. annesine benziyor annesine :))) gamzeeee

incinq.blogspot.com dedi ki...

Hi. I'm a friend of your Uncle Merkal.

You are beautiful! :)

alfa evden evenakliyat www.alfaevdeneve.com dedi ki...

allah sahibine bağışlasın
evden eve nakliyat
evden eve nakliye
evden eve nakliyeci
evden eve