12 Haziran 2012 Salı

Bugünlerde en çok söylediğim kelimeler: çiş var mı kaka var mı?

Havalar birden acayip ısındı. Haftasonlarımız artık hep Erdek'te geçiyor. Aslında temelli gitmeyi de istiyorum artık ama burada bakıcımız varken çalışmalarım daha düzenli oluyor. Erdek'e gittiğimde çalışma modundan çıkıyorum maalesef. Hem çocukların ikisini birden sürekli babaanneye bırakamam da. O nedenle iki hafta sonra gitmeye karar verdim. Hem şimdi babamız da yok, burada daha rahatım ve daha güvendeyim.

Elif haftasonundan beri babaannesiyle Erdekte kaldı. Ben de tek çocuklu anne modunda geziniyorum. Valla allah başımdan eksik etmesin tabii ama iki çocuğun derdi gerçekten çok fazla oluyor. En azından şimdi Emre uyuduğu vakit dinlenebiliyorum, akşam da erken yatıyor zaten garibim...Biraz yalnız kalmak iyi geliyor akşamları. Tabii bir yarım Elifle birlikte orada kaldı ama yine de sakinliğe ihtiyacım varmış.

Buarada Emremiz isilik oldu. Kolları bacakları çok değil de asıl poposu çok fena durumdaydı. Bazı geceler kaşıntısından uykudan uyandı. Fenistil diye bir kaşıntı kremi var onu sürünce rahatlıyor. Bir de sık sık poposunu havalandırdım. Bu bahaneyle tuvalet eğitimimize başladık bir yandan. Şimdilik çok yol katedemedik desem de bugün iki kere lazımlığına yaptı. Ama günlerdir ev kocaman bir tuvalet gibi onun için :) Sabırla temizliyorum, yıkıyorum, devam da edeceğim. Bu iş başka türlü olmayacak çünkü bu durum er ya da geç yaşanacaktı. Bugünlerde en çok söylediğim kelimeler "çiş geldi mi, çiş var mı, kaka var mı, neden çişini halıya yaptın oğlum, çiş gleince söyle tamam mı" Erkeklerinki daha kolay olur diyorlar bakalım doğru mu anlayacağız birkaç gün içinde.

1 yorum:

Kibele Demirbas dedi ki...

bende tam tersi kızlar daha çabuk alışır diye duydum ama belli olmaz tabii..bebekten bebeğe değişiyodur mutlaka,size bol sabır dilerim , ben dayanamadım , 2 gün sonra beze geri döndüm :)
http://bebekvesaire.blogspot.com/