28 Mart 2008 Cuma

Haftasonu Özlemi

Sonunda haftasonu geldi ve biz sabırsızlıkla babamızın eve gelmesini bekliyoruz. Belki yemeğimizi dışarıda yeriz her cuma olduğu gibi. Ama babamızın hazırlanması gereken çok önemli bir sınav olduğu için evde klaıp ders çalışmak isterse onu zorlayamam, maalesef. Ama umarım çıkarız çünkü kaç gündür evdeyiz, Elif de ben de çok sıkıldık. Burada günlerdir çok rüzgar vardı o yüden Elif'i pek dışarı çıkarmak istemedim. İnsan birkaç gün çıkmayınca da acayip sıkılıyor. Aslında burada yapılacak öyle aman aman birşey yok ama evin dışına çıkmış olmak bile insana iyi geliyor.
Annemlerin gelmesine çok az kaldı, onlar gelince yapacağım o kadar çok şey var ki. Mesela kuaföre gidip saçımı kestireceğim, nisan ayında giyeceğim abiye elbisemin kçük bir terzi işi var onu halledeğim vs vs.
Pazartesi günü kursum akşam 6'da başlıyormuş neyse ki merkezi ve bize yakın bir yerde. İşe de ağustos 18 diye konuştum kurumla. Tatilimi yapar gelirim. Sıcaklara artık biraz katlanmak zorunda kalacağız. İşe başlayacağım için şimdiden bakıcı arayışlarına başladım. Sağa sola haber salıyorum. Umarım uygun birini bulabilirim. Aslına bakarsanız bu bakıcı işi beni çok strese sokuyor. Neyse ki yarım gün çalıacağım.
Elif bugün inanılmaz huyszdu. Herşeye ağlıyor, kendini atıyor, sürekli kucak istiyordu, iştahı da birkaç gündür pek iyi sayılmaz. Sanırım köpek dişleri çıkacak, şöyle bir baktım da sanki beyazlanmış gibi geldi bana. Geç çıkarınca şimdi hepsi arka arkaya çıkmaya başladı galiba.

3 yorum:

Sudamlam dedi ki...

şimdi yorumunu okudum..insan bazen tüm kalabalığın ortasına öyle yanlız hissediyor ki kendisini..çevremde olan insanlar gerçek mi ki diyorum çoğu zaman..
bakıcı konusu çok zor..eşe dosta haber vermek en iyisi..bir de benden küçük bir tavsiye bakıcıya tam karar vermeden önce birlikte vakit geçirin. bu süreç hem senin için hem elif için hem de bakıcı için alışma dönemi olacaktır...

sevil dedi ki...

Merhaba,
İsmim Sevil.17 aylık oğlum var.Diyarbakır'da oturuyorum.

http://sevil-serdarsevilturan.blogspot.com/2008/03/blog-post.html

Sizinle tanışmak çok isterim.

ilkays dedi ki...

Selam tekrar...Ben takip etmeye başladım bile sizi :)
Bakıcı konusunda duygularını çok çok iyi anlıyorum...
Biz 10 aydır yatılı yardımcımızla yaşıyoruz...İnsanoğlu herşeye alışıyor...