28 Haziran 2007 Perşembe

5. Ay Muayenesi

Merhaba,

Dün nihayet 5. ay kontrolüne gittik. Herşey yolunda ama kilosu biraz sınırın altında kalmış. Bu nedenle ek besinlere geçecekmişiz. Normal şartlarda 6. ayda geçilmesi gerekiyor ancak bir-iki ay erken de geçilebilirmiş. Bir arkadaşım erken başlamasının iyi olacağını, inşallah 6. ayda hapur hupur götüreceğini söylüyor. Umarım dediğin gibi olur Gayecim.

5. ay için doktor bize yoğurt, meyve suyu, tahıllı mamalar verdi. İlk başlangıçta sadece tek bir gıda ile başlamak gerekirmiş. Ben meyveli pirinçli mama ile başlamayı düşünüyorum. İlk 3-4 gün sadece mama ve anne sütü deneyeceğim. Eğer allerji ya da başka yan etkiler göstermezse yavaş yavaş yoğurt ve meyve suyuna geçeceğim. Tabii bunları da hep yalnız vereceğim. İlk başta 1 tatlı kaşığı ile başlayıp, daha sonra yavaş yavaş arttıracağız. Eğer reddederse zorlamak yokmuş. Ertesi gün yeniden deneyeceğiz. Üst üste redderse başka bir gıdayı vereceğiz. Bebekleri ilk beslenmelerinde zorlamak ileride beslenme ile ilgili çok büyük sıkıntılara sebep olurmuş.

Buarada vitamininin yanına bir de demir ilacı eklendi. Bu ay itibari ile artık demir eksikliği görülebilirmiş. O yüzden hiç aksatmadan vermek gerekiyor. Yalnız doktorun dediğine göre tadı pek hoş değilmiş, biraz zorlanabilirsiniz dedi. Ancak yazılardan okuduğum kadarıyla mesela bebek meyve suyunu içerse, içine karıştırılabilirmiş.

İlk deneyimimizi bu akşam yaşayacağız. Umarım çok zor olmaz. Ama yine de çok sabırlı olmak gerekecek. Dün apar topar yumuşak üçlu kaşık almak için çarşıya gittik, ama ne zor şeymiş kaşık bulmak Diyarbakır'da. En sonunda chicconun ürünlerini satan bir mağaza var burada, Tillo bebe diye oradan epeycene kazıklanarak Nuby'nin silikon kaçıklarından aldık.

C.tesi günü pnömokok aşısını yaptırmaya götüreceğiz. 4 doz olarak yapılan bu aşının 2. dozunu vurduracağız. Pnömokok aşısı zatüree için yapılan bir aşı.

Bir sonraki yazımda ilk beslenmesi ile ilgili yaşadıklarımızı yazacağım sizlere.

3 yorum:

Merkal dedi ki...

Resimlerine bakınca tombiş tombiş görünüyordu oysaki Gamze. Yani artık anne sütü içmeyecek mi anlamına geliyor bu ?

Adsız dedi ki...

merhaba bende siszn gibi evlilikten dolayı d.bakırdayımm istanbuldan geldim 36 haftalık hamileyım dogumdan sonra tavsiye edebileceginizz bi çocuk doktoru var mı yada siz kime götürüyorsunuz isim ve adresi verebilirsenız memnun olurumm şimdiden tşkler

Acqua dedi ki...

merhaba,
Elif doğduğunda İstanbul-Diyarbakır arası mekik dokuduğum için bazen İstanbul'da bazen de burada götürüyordum. Burada götürdüğüm kişi Hakan Onur. tel: 0412 2281412
Muayenesinni yeri hastanelere doğru giderken Leven Lojmanları var. Tam onun karşısındaki apartmanın 2. katı...
Kantar kavşağındaki Şirinler Dal Merkezinde'de Recep beyin tavsiyesini duydum, bir de Genesis'teki Faruk Bey...
kolaylıklar diliyorum. inşallah bebeğiniz sağlıklı ir şekilde dünyaya gelir.