10 Ocak 2007 Çarşamba

Normal Doğum ya da Sezeryan

Cumartesi günü kontrol için doktora gittik. 36 haftayı geride bırakmışım. Artık bundan sonra her hafta gitmemiz gerekiyormuş. Her şey yolunda. Elif 2.7 kg olmuş. Boyu da 46.2 Yüzünü bu sefer görmemiz mümkün olmadı çünkü kordonlarla hep kapalıydı. Zaten bundan sonra hızla büyüdüğü için yüzünü eskisi kadar rahat görmemiz zormuş. Şuanda normal doğum için her şey yolunda gözüküyormuş.

Doktorla normal doğum hakkında konuştuk, endişelerimi anlattım ona. Ben hamileliğimin başından beri hep sezeryan düşündüm, normal doğuma kesinlikle cesaret edemiyordum. Ama son zamanlarda yavaş yavaş fikrim değişmeye başladı. Normal doğumun daha sağlıklı bir yöntem olduğunu biliyordum elbet ama düşüncesi bile beni korkutuyordu. Şu günlerde de bir cesaret geldi, hadi hayırlısı.

Doktor epiduralle yapılacak olan normal doğumda hastaneye gelir gelmez epiduralin yapılacağından bahsetti. Ben epidural hemen yapılmıyor diye biliyordum, belli bir aşamaya kadar sancı çekiliyordu. Ancak Altuğ Bey, Memorial Hastanesinde artık daha farklı uygulandığından bahsetti. Hastaneye gelindiğinde eğer doğum kesin olacaksa epidurali yapıyorlamış, böylece çok daha az sancı çekiyormuşsun. Bunu duymak beni epey rahatlattı. Ayrıca evim Erenköy’de olduğu için hastaneye yetişememe gibi bir endişem olduğundan da bahsettim. Doktor böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi. Çünkü ilk kez doğum yapan bir kadının doğurması en az 7, ortalama da 14 saat sürermiş. Eh eğer beklenenden biraz daha erken gelmezse zaten ayın 18’inden itibaren Nişantaşında oturan teyzemlerde kalmaya karar verdim. Böylece hastaneye bir taksilik mesafede olacağım.
Ama burada kimsenin bana garanti veremeyeceği bir konu Murat’ın yetişip yetişemeyeceği. Onsuz normal doğum yapabileceğimi düşünemiyorum. Bana başka kim onun kadar cesaret verebilir ki???? Bu konuyu Allah’a havale etmekten başka çarem yok sanırım. Ama son günlerde bu düşünceler uykularımı kaçırır oldu.


Not: Bu yazıyı doktora gittiğimizin ertesi günü yazmıştım yani 7.1.2006 pazar günü, ancak şuanda annemlerde kaldığım için evde internet yok ve sık sık da laptpumu alıp dışarı çıkma imkanı bulamıyorum.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

yetişicem inşallah aşkım merak etme sen!! - murat

Adsız dedi ki...

Evet, uçağa atladı mı en geç 3 saat içinde yanında aşkın - Mert

Arman Memil dedi ki...

Gamezecim vermiş olduğun karar bedenin ve bebiş için en iyisi olmuş diye düşünüyorum. Artık elif kızımızı bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

canım insallah hersey yolunda gitsin de Murat baba yetişir merak etme sen.Bu arada Dalyanoğlu Palace sakinleri olarak seni ve Elif'i agırlamaktan büyük mutluluk duyacağızdır.

Adsız dedi ki...

Elif kızımızla ilgili yeni gelişmeler yok mu? Biz okuyucularını çok boş bıraktın çok. Bak tam özeniyorum, hamilelik nasıldır,senin tecrübelerinden fikir ediniyorum, sen devamını getirmiyorsun. Hamileliğin bu son günlerinde neler hissettiğini bilmek istiyorum. Sen yazmazsan Gülben Ergen'i takip etmek zorunda kalacağım!!! Serpil

Siyah Beyaz dedi ki...

Normal doğuma yönlendirilmen harika olmuş. Hadi hayırlısı. Benim tanıdığım Murat rahat yetişir. Epey hızlı sürüyor çünkü uçağı :))