5 Ekim 2010 Salı

Önce Çocuklarımızı Koruyalım

İnsanın özellikle de küçük çocuğu olduğu zaman daha bir önem veriyor sağlık konusuna. 3.5 yaşındaki kızım ve 7 aylık oğlum...Daha o kadar uzun zamanları var ki hayatta...Ama daha küçücükken onları bir sürü zararlı şeylere maruz bırakıyoruz. Yediğimiz içtiklerimizden tutun da, kullandığımız birçok şey kansorejen etkilere sahip. Cep telefonunu asla ve asla oğlumun eline oynaması için vermiyorum, kızım da şuana kadar herhalde 1 ya da 2 kere konuşmuştur, o da zorunlu olduğu içindi. Telsiz telefonların da en az cep telefonu kadar radyasyon yaydığını biliyor muydunuz? Kanal D'de yayınlanan Doktorum programında bir keresinde ev aletlerinde radyasyon ölçümü yapıyorlardı, gözlerimle şahit oldum. Çocuğumuzun ağladığını duyabilmek için kullandığımız o bebek telsizleri de çok radyasyon yayıyor. Bu nedenle bebek telsizlerini bebeğinizin başucuna değil, odanın bir köşesine koyun ve çocuğunuz uyandığı zaman hemen kapatın. Ve kablosuz modem... O kadar zararlı ki..o kadar olur...Kablosuz modemi bilgisayarınızı kullanmadığınız zamanlarda ne olur kapatın. Yandaki ve üstteki komşlarınızın da bu konuya gereken önemi vermesini sağlayın ki onların radyasyonundan da etkilenmeyin. Mümkünse modeminizi evin en az kullanılan yerine koyun. Çocuklarınız modeme ne kadar yakın durursa radyasyona o kadar maruz kalıyor demektir. Bilgisayarınız internete bağlı olmasa bile yine de radyasyon yayıyor. Başta başında oturan biz olmak üzere, etrafımızdakileri de etkiliyoruz. Bunun için radyasyondan koruyucu cihazlar var, Phoneshield. Radyasyonun etkilerini azaltığı bilimsel olarak kanıtlanmış. Bilgisayarınızda, kablosuz telefonlarınızda ve bebek telsizlerinizde kullanmanızı tavsiye ederim.

2 yorum:

lena ile başbaşa... dedi ki...

Her Konuda haklısınız Ablacım,Ben bile bu 22 yaşımda asla şu ceptelefonuyla zorunlu olmadığı sürece kullanmıyorum.Herşeyden uzak kalmaya çalışıyorum bir de Çocukların bu durumda düşünemiyorum..herşeyde haklısın..İnsanların bunu düşünmesi çok önemli bir konu :))SEVGİLER..

Esin dedi ki...

Ben elektronik mühendisi bir arkadaşımla bu konuyu konutşuğum da sadece modem yada telefon değil.Tv lamba bilgisayar gibi cihazlarında yaydığını önemli olan mesafeyi korumak olduğunu söylemişti.Mesela yarım m mesafe de kullanmak lazımmış,bilgisayarı.
En çok radyasyon yayan tv miş mesela ve lamba da sürekli radyasyon kaynağıymış ama yüksekde olduğundan tehlikeli değilmiş.
Tvden de hep uzakta oturmak lazım.
Ben kablosuz modemin zararlarını öğrendikten sonra kablolu modeme geçtim.
Evlerimiz radyasyon kaynağı gibi ama iyi bir önlemlerle tehlike ortadan kalıkıyor.