5 Kasım 2010 Cuma

Yeni Temamız

2006 yılının son ayında başlamıştım bu bloğu yazmaya. Ve o zaman seçtiğim tema o gün bugündür hep aynı kaldı. Uzun zamandır temamı değiştirme vakti geldiğini biliyordum ama ayıracak vakit bulamıyordum. Dün gece biraz zaman ayırdım. Aslında çok güzel bir tema bulmuştum, ama o benim bloğuma uygun olamadı maalesef. Bir de onu yapacağım derken bloğumun yerleşim ayarları da bozuldu. Ben de blogspot'un kendi temalarından yeni ama eskisine benzer bir tema buldum. Bir süre bununla idare edeceğim yine bir gün vaktim olursa o zaman belki çok daha orjinal bir şekilde karşınıza çıkabilirim. :)))

Babamız bugün yine gitti. Sabah burada acayip sis vardı ve uzun süre de kalkmadı. Uçakla gidecekleri için içime bir ümit düştü belki gidemezler de pazartesiye ertelenir diye ama maalesef ki hava açtı ve uçaklar uçmaya başladı bile. Babamız gitti ama sağolsun benim canım kuzenim beni yalnız bırakmıyor ve yarın sabah erkenden feribotla geliyor. (Hava şartları müsade ederse tabii) En azında haftasonunu yalnız geçirmezsem iyi olur, çünkü haftaiçi zaten Elif kreşte oluyor.

Dün kreşten aile fotoğrafı istemişlerdi. En son basılı fotoğrafımız daha Diyarbakır'dan gelmeden önce çekilmiş Mayıs 2009 tarihine aitti. Rezil olduk valla, aile fotoğrafı ama Emre fotoğrafta yok..Elif ise 2.5 yaşında bile değil. Neyse dijital çıkalı normaldir herhalde böyle şeyler. Aslında Diyarbakırdayken yakınımızda fotoğrafçı vardı, her 6 ayda bir gider toplu fotoğraf bastırırdım ama buraya geldik geleli herşeyden mahrum kaldık. Aile fotoğrafını, kesip süsledikleri kağıttan bir çerçevenin içine yapıştırmışlar. Çok şirin olmuştu. En kısa zamanda Emre'nin de olduğu bir aile fotoğrafımızı bastırıp evde benzer bir uygulama yapmayı düşünüyorum.

Ütülerim birikti tam anlamıyla dağ gibi oldular. Ve hala çamaşırlıkta çamaşırlar asılı, kirli sepeti dolu.. Onlar bana bakıyor ben onlara, allahım ne olur bir sabah uyandığımda minik cinler gelip ütülerimi yapmış olsalar :)) Masallardan medet umar oldum :))) Bu hafta temizlikçim de gelmeyince gerçekten çok zor oldu. Tamam yerleri sürekli süpürüyorum ama derin temizlik yapmayınca ev temizlenmiyor işte...

Emre'nin bronşiolit olduğundan bahsetmiştim, doktora götürdük bir sürü ilaç verdi..İlaçlarımızı kullanıyoruz düzenli olarak ama iştahı gitti çocuğun. Bir tek meyvesini çok severek yiyiyor, sebze çorbasını geçtim gece mamasını bile yemez oldu. Ben de bugün değişiklik olsun diye kıymalı tarhana çorbası yaptım. Daha önce çok severek içiyordu ama sanırım domates allerji yapmıştı, yaklaşık bir aydır vermiyordum. İstemediği zaman da başını yan çevirip ağzını öyle bir sıkı kapatıyor ki, kaşık sokmak mümkün olmuyor. Ben de bugünlerde hastalığından dolayı çok zorlamıyorum. İyileştiğinde tekrardan iştahı gelir herhalde değil mi???

Hiç yorum yok: