14 Şubat 2009 Cumartesi

Elif'in Yeni Oyuncakları

Nihayet babamız Konya'dan döndü. Tabii bu duruma benim kadar Elif de çok sevindi. Kapıyı bir açışı vardı görmeliydiniz. Babasını öptükten sonraki ilk cümlesi ise "bana ne getirdin" oldu.
Babasının Elif'e ilk sürprizi 40 parçalık patates kafa idi. Elif bayıldı tabii. 40 parçanın içine bir girdi bir daha çıkamadı :)))) Ardından da iki adet yap-boz almış. Elif yap-bozları çok sevdiği için bunlara da hemen atladı tabii. Ama bu seferkiler biraz zorladı onu. Gerçi birkaç güne kalmaz bunları da öğrenir. Birkaç gün birlikte yapıp, mantığını kavratabilirsek iş tamamdır.


bu yapboz herbiri 4 parçadan oluşan 6 farklı hava durumunu gösteriyor.

bu yapboz da 12 parçalık, parçaları oldukça büyük ve resmin üzerine parçaları koyuyorsun

Tuvalet eğitimimiz gayet iyi durumda. Artık geceleri uyanıp tuvaletini yapıyor. Sabahları da kuru kalkıyor. Sabahları kuru kalktığı için kendisi de çok mutlu oldu. Ben de ilk günlerde onu çikolata ile ödüllendirdim. İşin sırrı sanırım yatmadan önce kırk kere "çiş gelince beni uyandır, sakın altını ıslatma bak sonra gece gece soyunmak giyinmek çok zor oluyor" demekte ve ertesi sabah kuru kalktığında ise son derece sevinçle karşılamak ve onu ödüllendirmek.
Herşey iyi güzel ama büyük tuvaletimizde biraz sorun yaşıyoruz. Elif hiç kabız olmazdı. Ama bu tuvalet olayından sonra sık sık kabız olmaya başladı. Acaba psikolojik mi diye düşünüyorum. Gerçi düşündüğüm zaman tuvalete gitmeye ve oturmaya çekinmiyor ama yine de onun küçük dünyasında kmbilir neler oluyor bilemiyorum. Onu hiçbir zaman zorlamıyorum da. Sebzesini ve meyvesini çok güzel yediği halde, kabızlık sorunu yaşıyoruz. Bakalım nereye kadar???



Buarada Ela'nın annesi sevgili Asuman, benim bloğumu sevdiği bloglar arasında ilan etmiş. Bu beni çok mutlu etti. Ben de bu oyuna katılıyor ve sevdiğim blogları yazıyorum:
6- Duru

Oyunun kurallarından da bahsedeyim:
1. Seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek,
2. Bu ödülü başka 7 blog sahibine linklerini vererek göndermek,
3. Seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek.

6 yorum:

HULYA dedi ki...

Sevgili Gamze'cim,
Bu ödülü bana layık gördüğün için çok sevindim ve mutlu oldum canım.Çok teşekkür ederim.elifimi ve seni çok çok öpüyorum.İzmir'den sevgiler (Not Elif'ciğime şeker hamurlu pasta yapmak istersen benim bloğumdaki tarifle kendin de yapabilirsin eğer yardıma ihtiyacın olursa bana mailime veya facebookuma msj gönder ben sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çaılşayım canım.Kimbilir belki Diyarbakır'ın ilk butik pastacısı sen olursun ::)))

Sudamlam dedi ki...

ben elif'i çok sıkı takip ediyorum. hep diyorum ki damla da bir kaç ay sonra böyle yapacak. o yüzden gelişmeleri okumak çok keyifli.gözünüz aydın diyeyim babanız gelmiş.ödül için teşekürler :))

Adsız dedi ki...

Gamzdecim gözünüz aydın :) Elif'i öp benim yerime ...:) -Talar-

Adsız dedi ki...

Gamzdecim gözünüz aydın :) Elif'i öp benim yerime ...:) -Talar-

sevil dedi ki...

Vaktimin kısıtlı olmasından dolayı bloğumuzu güncel hale getiremezsem bile Elif'i sık sık ziyaret ediyorum.Tuvalet eğitiminiz başarılı, sizi kutlarım, darısı Turan'a :)

Adsız dedi ki...

Selamlar
Her şey gönlünüzce olsun .Hoşçakalın. Dostça kalın....