29 Ekim 2008 Çarşamba

Cumhuriyet Çocuğu Elif

Tüm bloggerların gözü aydın olsun. Sonunda bloğumuza kavuştuk. Maalesef ülkemizin bu yasaklayıcı zihniyeti sebebi ile sık sık böyle sorunlarla karşılaşacakmışız gibi geliyor bana. 
Bugün 29 Ekim ve Cumhuriyetimizin 85. yılı. Herkese kutlu olsun. Umarım bu coşku nesiller boyu devam eder.


Biz de ailecek bu sabah törene katıldık. Maalesef burada arzu ettiğimiz gibi bir coşku göremiyoruz ama yine de katılım fena değildi. Aslında insanlarda korku olmasa eminim burada da caddeler dolup taşardı ama bir çekingenlik, bir endişe var insanlarda. Halbuki hiç de korkulacak bir ortam yoktu. Elif çok eğlendi, askerleri, öğrenci kortejini, tankları, polis arabalarını seyrederken. En çok da uçaklar ve helikopterler ilgisini çekti tabii. 

3 yorum:

Sudamlam dedi ki...

iktidarın hassas durum dolayısıyla belediyelere bayram kutlamayın mesajı gönderdiğini duyunca şok geçirdim. umarım çocuklarımız için cumhuriyeti yaşatabilir ve daha coşkulu kutlamalar yapabiliriz...

Adsız dedi ki...

olsun coşku yüreklemizde canım bu aradaetiketlerin de aşı va yazında yok aşımı oldu Elif canım

Kızıl dedi ki...

Merhaba,

Cumhuriyet bayramımızı çocuklarımıza yaşatmak ve bu coşkuyu onlara aşılamaya çalışmak inanılmaz güzel bir şey. Devam etmeliyiz bence bu tür yol göstermelere ve çocuklarımıza bunun ne denli önemli olduğunu öğretmeye.

Bizde katıldık Cumhuriyet kutlamalarına, öyle güzeldi ki, öyle kalabalıktı ki hayran kaldım ve umutlandım açıkçası, yarınlar için...

Sevgiler sunuyorum, görüşmek üzere...

http://alargu.blogspot.com/2008/10/fener-alaynda-her-dnce-omuz-omuza.html