16 Mayıs 2008 Cuma

Elif'in Elmalı Keki

Son günlerde iştahımız o kadar az ki. Bazen hiçbirşey yemeden masadan kalkıyor. Ben de ona sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Dün ona çok lezzetli ve oldukça da besleyici bir kek yaptım. Neyse ki severek yedi, hatta bu sabah kahvaltıda bile sadece kek yemek istedi. Yapmak isteyenler için tarifi şöyle:




Elmalı Kek

Malzemeler:

3 yumurta

1.5 kahve fincanı süt

2 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 kahve fincanından biraz fazla sıvıyağ

Limon kabuğu rendesi

1 büyük elma

1 silme tatlı kaşığı tarçn

1/2 bardak ince çekilmiş ceviz

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin



Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü ve yağı ekleyin, çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, ve vanilini ayrı bir yerde karıştırıp, ekleyin. Elmaları küp küp doğrayın. En son ceviz, doğranmış elmalar, limon kabuğu rendesi ve tarçını ekleyip bir kaşıkla karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede içi pişene kadar pişirin. Afiyet Olsun.



Bugünü neredeyse sadece kek yiyerek geçirdi desem yeridir. Akşam yemeğinde de makarnalarını ve bezelyelerini önüne koydum kendisi yesin diye, ama kendisini ve etrafını kirletmekten başka birşey yapmadı. Tabii yemek sonrası doğru banyoya.


Dünden beri burada çok yağmur yağdı. Bu yağmurları herkes çok bekliyordu gerçekten. İyi oldu tabii ama maalesef Elif'i bu şartlarda dışarı çıkaramıyorum. Zavallım evde çok canı sıkılmaya başladı. Hiçbirşeyden keyif almıyor, sürekli huysuzlanıyor. Neyse ki yarın haftasonu, babamız da evde. Artık bir yerlere gider gezeriz.

2 yorum:

ipek dedi ki...

Biz de adaşımıza iadei ziyarette bulunalım istedik:)

Ne tesadüf, son zamanlarda neredeyse hiçbirşey yediremediğim için perşembe günü ben de belki yer diye meyveli kek yapmıştım Elif'e. İçine havuç, elma, kayısı, ceviz,.. ne bulduysam koydum. Bizim bayıla bayılı yediğimiz kekin tadına bile bakmadı.
Bir dahaki sefere sizin tarifi deneyelim inş:)
Elif'i çok öpüyorum. Bir arkadaşımın kızına çok benziyor. Çok şeker maşallah!

aybike dedi ki...

Merhabalar,
Benim oğluşumda o kadar iştahsızki.Daha ek gıdalara yavaş yavaş başlıyoruz.bu kadar az emmeyle nasıl duruyor şaşırıyorum.Umarım Elifin iştahı açılır.Çoook zor insan onlar bişey yemeyince çok üzülüyor.Allah yardımcın olsun.Bu arada Elif inanılmaz tatlı maşallah.
kocaman öptük sizi.
sevgilerr...