2 Mart 2008 Pazar

Artık Bizim de Birer Dikili Ağacımız Var

Haftasonumuzun bir kısmını dinlenerek geçirdik bir kısmında da gezdik. Bugün ağaç dikmeye gittik, Elif arabada uyuya kaldığı için ben başında beklemek zorunda kaldım. Ama Murat üçümüzün adına 3 tane ağaç dikti. Ardından da hemen yakınlarda bir yerlerdeki piknik alanında mangal yaptık. Hava çok güzeldi, ortam da çok kalabalıktı. Biz de uzun süredir görmediğimiz akadaşlarımızla görüşmüş olduk. Elif de sosyalleşti yeniden. Etrafta çok da çocuk vardı, çok keyiflendi.

Eve geldiğimizde hepimiz çok yorgunduk. Neyse ki Elif de hemen uyudu da, biz de onunla birlikte uyuyup dinlendik. Akşam da Elif'e sonunda balık yedirebildik. Bu zamana kadar hiç sevmemişti, çok üzülüyordum balık yemiyor diye. Umarım bugün itibariyle balığı sevmeye başlamıştır.

Geçenlerde Elif'in aşı kartına bakıyordum öylesine. Birden 12. ayda yapılması gereken suçiçeği aşısını yaptırmadığımızı farkettim. O kadar canım sıkıldı ki... Ama doktorumuz da hiç söylememişti. Hemen İstanbul'daki doktorumuzu aradım tabii. Bana suçiçeği aşısının artık 15. aydan sonra 16. ayda falan yapıldığını söyledi. Ama Diyarbakır'daki bütün tanıdıklarım çocuklarına hem de çok yakın zamanda 12. ayda yaptırmışlardı. O yüzden içim rahat etmedi. Sonra İstanbul'daki bir arkadaşımı aradım. Neyseki onun doktoru da 15. ayda yaptırmış. İşte bunu duyunca çok rahatladım. Erken yaptırmamızda bir sorun olur muydu hiç bilmiyorum. Bu ay sonunda pnömokok aşısının son dozunu yaptırmak için gittiğimizde buradaki doktorumuza soracağım. Bakalım o ne diyecek?

5 yorum:

Sudamlam dedi ki...

Aslında her çocuk için bir ağaç diksek yemyeşil olur Türkiye. Biz de Damla için Trabzon' da yaylaya diktirdik. Birlikte büyüyecekler :)

benimkuzum dedi ki...

merhaba :)
kızım 12 aylık ,bu ay kızamık kızamıkçık aşısını oldu , su çiceği aşısını 13.ayda yapacağını söyledi doktorumuz.

Cem Akkılıç dedi ki...

Blogunuz çok güzel ve başarılı tebrik ederim.Yazılarınızı takip ediyorum.
Gelin blogunuza bir kampanya ekleyelim.

Dünyada her 3 saniyede bir insan ölüyor açlıktan ve bunların büyük çoğunluğu henüz çocuk.Artık onlar için bir kampanya var!Tamamen ücretsiz!

Sizde bu kampanyayı yayınlayarak hem ziyaretçilerinizi arttırın hemde faydalı işlerinize önemli bir halka ekleyin.

Bu kampanya nedir?

Birleşmiş Milletlerin Açlık Sitesine Girin.

Orada Göreceğiniz Sarı Düğmeye Tıklayın.Dünyanın Herhangi bir Yerinde Aç Bir insan Yiyecek Alıyor. Size Hiçbir Maliyeti Yok, Yiyeceğin Parası Reklam Logolarını Görmeniz ile Reklam Yapan Sponsorlar Tarafından Ödeniyor,Tüm Yapacağınız Bu Siteye Girmek ve Yiyecek Bağışla Help Feed The Hungry) Düğmesine TIKLAMAK. Bir Saniye Sürüyor, Günde Sadece Bir Kere Bağışta Bulunabiliyorsunuz.Ve beni her ziyaret edişinizde bu yardımı yapın!

Nasıl yayınlayacaksınız?
Sitenin linkini aşagıda yazdığım bloglarımdan edinebilirsiniz ya da kolaylık olması için
cagdasdrama@gmail.com adresinden gereken HTML dosyasını gönderebilirim.

Not: Kampanyayı yayınlayan blogları kendi blogumda asiller listesi adı altında yayınlayacağım.

Cem Akkılıç

Kampanya detayları için;

http://cakkilic.blogspot.com/

http://cemakkilic.blogspot.com/2007/10/betty-reese.html

Unknown dedi ki...

Eviniz hayırlı olsun umarım keyfiniz hep yerinde olur (:

Ağaç dikme konusunda da sizi tebrik ediyorum inşallah ben de birkaç ağaç dikicem fırsatını ilk bulduğumda (:

Bolca ağaç dikmeyi nasip etsin Allah herkese. Ülkemizin ve dünyamızın yeni akciğerlere ihtiyacı var çünkü.

Adsız dedi ki...

Tanıştığımıza çok sevindim Gamze ;)
Elif çok tatlı bir kız maaşallah...

Sevgiler
Hülya