20 Eylül 2007 Perşembe

En Sevdiğim Çorba: Tarhana

Bebeğiniz 5-6 aylık oldu, ek besinlere geçmesi gerekiyor ve kabul etmiyor mu? Sakın telaşlanmayın. Daha önceki bir yazımda da bahsettiğim gibi Elif de hiçbirşey ama hiçbirşey yemeyen bir bebekti. Doktor tarihte hiç yemek yemeyen bir bebek olmadığını söyledi. Zorlamamaız gerektiğini ama hergün de birşeyler denememizi önerdi.
Yaklaşık 7. ayın ortalarına doğru Elif tarhana çorbası içmeye başladı. Şuanda da neredeyse 1 kase tarhana çorbasını götürüyor. Duyduğuma göre yemek yemeyen birçok bebek tarhana çorbasını severmiş.
Peki tarhana çorbasını nasıl mı yapacaksınız? Çok basit. Elif'in domatese allerjisi olmadığı için zeytinyağı ve domatesi az biraz pişiriyorum. İçme suyunu ekliyorum, su kaynayınca tarhanayı ekliyorum ve karıştırıyorum. Koyu olmasını istiyorsanız tarhanasını bol koyabilirsiniz. Elif tuzsuz sevmediği için az biraz da tuz koyuyorum. Doktor az tuzlu yapabileceğimi söyledi.
Eğer bebeğiniz yoğurt yemiyor ise tarhana çorbasına 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave etmeyi deneyin. Ben öyle yaptım ve hiç yoğurt yemeyen Elif, yoğurtlu tarhana çorbasını çok sevdi.

Tarhana zaten tek başına çok besleyici bir besindir, yoğurt da olunca çok daha faydalı oluyor.

4 yorum:

Merkal dedi ki...

Gamze sarmısak da koy çorbaya da bir güzel uyusun Elif :)

Adsız dedi ki...

Yemek yiyor olmasına sevindim. Umarım diğer besinlere de bir an önce geçer.
Serpil

Adsız dedi ki...

merhaba ben edirneden şermin altı buçuk aylık bir oğlum var ve sebze püresini yediremiyorum geçenlerde tarhana yaptım inanılmaz şekilde yedi ve bizim yediklerimizden ağzına veriyorum hiç reddetmiyor ne yapacağımı şaşırdım bazı yazılar okudum ve tarhana ve diğer besinleri vermeyin diyor araştırma yaparken sizin yazınızı gördüm umarım bana bir iki tavsiyede bulunursunuz mail adresim sermin_sargin@hotmail.com bana yazarsanız beni ve bebeğimi çok mutlu edersiniz şimdiden çok teşekkürler

hacı bayram oyan tarhanaları dedi ki...

HACI BAYRAM OYAN TARHANALARINDAN ÜSTÜ TARHANA TANIMIYORUM SATIN ALMAK İÇİN BENİM LE BAĞLANTIYA GEÇEBİLİRSİNİZ bebek_tarhanasi@hotmail.com